Webhosting www.naam.be

Aantal

Uw domeinnaam registreren kan perfect bij Grc.

Nazien of je gewenst domeinnaam nog vrij is kan je via de officiële website van DNS belgie

 

BE Domeinnaam + Domeinhosting : € 49 incl.BTW / Jaar

Wat houd dit kort samengevat in :

De registratie of overname van uw www.naam.be , de ruimte voor uw website te plaatsen en onbeperkt aantal bijhorende mail adressen en mailboxen.

Mogelijkheid om "Apps" standaard al te laten installeren :

Appliecaties  

 

Meer uitleg over een domeinnaam :

Een domeinnaam is een vertaling voor een specifiek IP-­adres

Uw webpagina’s staan op fysieke servers die elk een uniek IP­adres hebben (bv. 207.142.131.236).

Omdat al die IP-­adressen moeilijk te onthouden zijn, worden hieraan domeinnamen gekoppeld (bijv. uwdomein.be).

 

Een domeinnaam kan uit volgende delen opgebouwd worden:

     subdomein = subdomein

    uwdomein = eigelijke naam

    .be = extensie of TLD

 

Hoe kies ik een (goede) domeinnaam?

1. Bedrijfsnaam, naam van een vereniging of een eigennaam

De meeste bedrijven registreren meestal hun bedrijfsnaam of merknaam als domeinnaam. Die domeinnaam doet dan dienst voor de bedrijfswebsite, alsook voor de e­mailadressen van de medewerkers. Dit draagt bij tot de professionele uitstraling van een bedrijf.

Maar u kunt ook een domeinnaam voor een vereniging of een familiewebsite registreren. En tevens voor bijhorende mailadressen.

Indien u vlot bereikbaar en contacteerbaar wilt zijn, is een eigen domeinnaam een absolute noodzaak.

 2. Productnaam

 Soms registreren bedrijven ook productnamen en slogans. Dit gebeurt meestal om 2 redenen:

     ofwel wordt er een afzonderlijke website voor een product of promocampagne opgezet

    ofwel wil het bedrijf vermijden dat een concurrent de domeinnaam zou registreren en zo mee profiteert van de marketinginspanningen en merkbekendheid.

 3. Gemakkelijk te onthouden

 Het Internet bevat miljoenen websites. Daarom is het zo belangrijk een domeinnaam te registreren die goed klinkt en gemakkelijk te onthouden is. Wie op zoek is naar een glazenwasser zal weinig moeite hebben om www.glazenwasser.be te onthouden. Deze naam bevat immers de meest relevante trefwoorden en beschrijft de inhoud van de website. Het is de perfecte naam voor deze specifieke website.

4. Welke extensie?

 Het Top Level Domain (TLD), ook wel extensie genoemd, is het laatste deel van de domeinnaam. Het topdomein kan enerzijds duiden op een geografische locatie (bijv. be, nl, fr, gent, vlaanderen, brussels) of op een toepassing (bv. boutique, beer, bike, career, dental, …).

 Het is ook interessant de ’eu’ of ‘com’ extensie te registreren. Zo bent u de concurrentie een stapje voor.

 

Opgelet: aan sommige extensies zijn voorwaarden verbonden (bijv. edu, jobs, aero).

5. Vermijd cijfers, koppeltekens of liggende streepjes

 Deze tekens kunnen verwarring veroorzaken, zeker wanneer u uw domeinnaam mondeling aan iemand wilt meegeven. U zult tot vervelens toe moeten herhalen dat het cijfer geen woord is. Domeinnamen met koppeltekens zijn iets moeilijker te onthouden, maar dit impliceert niet dat dit een slechte keuze is. Wanneer uw domeinnaam meerdere trefwoorden bevat is dit zelfs aan te raden omdat zoekmachines de woorden gescheiden door een koppelteken immers als aparte woorden herkent.

6. Kort en krachtig

 www.communicatieenmediatraining.com is af te raden. Houd de domeinnaam zo kort mogelijk, zo vermijdt u ook spelfouten. Wij adviseren maximum 10 karakters. Wanneer u een naam kiest die moeilijk te spellen is, kunt u best verschillende variaties van die naam registreren.

7. Opgelet met handelsmerken

 Vooraleer u een domeinnaam registreert, controleert u best of er al dan niet een handelsmerk voor bestaat en u de rechten van anderen niet schendt.

 Neem dit niet te licht op, een schending van een handelsmerk kan u uw hele zaak kosten. Het is uw verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat u geen handelsmerken schendt.

8. Registreer NU!

 U kunt uw domeinnaam nu al registreren, in afwachting van eigen website. Zo bent u zeker dat uw domeinnaam veilig is. Er is geen enkele garantie dat uw domeinnaam ook morgen nog beschikbaar zal zijn. Bij domeinnamen geldt meestal het principe dat diegene die eerst registreert, de eigenaar is. Vlug zijn is dus de boodschap!